NATO: Žao nam je

Izvor: B92, 20.Okt.2021, 19:38

NATO: Žao nam je

Odluka Rusije da suspenduje svoje operacije u sedištu Severnoatlantskog saveza u Briselu ne olakšava dijalog, ali je Alijansa spremna da nastavi razgovore.

To je poručio danas generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg.

"Ranije ove nedelje Rusija je najavila zatvaranje svoje misije pri NATO i naših kancelarija u Moskvi. Žao nam je zbog ove >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << odluke koja ne promoviše dijalog i međusobno razumevanje. Ali politika NATO ostaje dosledna, i mi ostajemo otvoreni za dijalog, uključujući i kroz format Saveta NATO- Rusija ", izjavio je Stoltenberg, prenosi TASS.

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov saopštio je 18. oktobra da će operacije biti obustavljene od 1. novembra i da će službenicima u vojnoj misiji NATO u Moskvi isti dan biti oduzeta akreditacija.

Lavrov je to nazvao odgovorom na potez NATO-a od 6. oktobra da protera osam službenika ruske misije u sedištu NATO, a ukupan broj ruskih diplomata u ambasadi prepolovljen je s 20 na deset.

NATO je tada saopštio da su proterane diplomate pripadnici ruskih specijalnih službi koji se bave neprijateljskim aktivnostima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Stoltenberg: Rusija ne olakšava dijalog, mi smo za razgovor

Izvor: Blic, 20.Okt.2021

Odluka Rusije da suspenduje svoje operacije u sedištu Severnoatlantskog saveza u Briselu ne olakšava dijalog, ali je Alijansa spremna da nastavi razgovore, i putem formata Saveta Rusija-NATO, poručio je danas generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.