NATO VOJNICI STIŽU NA KOSMET U VELIKOM BROJU: Biće ih mnogo, Stoltenberg otkrio plan za južnu srpsku pokrajinu

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Okt.2023, 13:11

NATO VOJNICI STIŽU NA KOSMET U VELIKOM BROJU: Biće ih mnogo, Stoltenberg otkrio plan za južnu srpsku pokrajinu

Najpre su poslali 200 britanskih vojnika, ali biće ih mnogo više

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg izjavio je danas da Alijansa povećava trupe na Kosovu nakon krize na severu i postojećih tenzija.

Stoltenberg je novinarima u Briselu, pre početka dvodnevnog samita ministara odbrane NATO, a nakon što je dočekao ukrajinskog predsednika >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Vladimira Zelenskog, kazao da je važno da Alijansa ojača svoje trupe na Kosovu.

U Briselu će danas 20 ministara odbrane država članica razgovarati o bezbednosnoj situaciji na Kosovu nakon tragičnih događaja 24. septembra u Banjskoj, a teme će im biti i Ukrajina, izraelsko-palestinski sukob, kao i o oštećenje infratstrukturnih objekata u Baltičkom moru.

Nakon događaja u Banjskoj, NATO je odlučio da pojača snage Kfora najpre sa 200 britanskih vojnika, a posle toga i sa još toliko rumunskih.

Na Kosovo je juče stigao i novi komandant Kfora, turski general Ozkan Ulutaš koji je rekao da mu je prioritet da doprinese konstruktivnom dijalogu, kao i da trajno rešenje za Kosovo može biti postignuto političkim procesom i dijalogom.
Pogledaj vesti o: NATO skup

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Stoltenberg: Svi saveznici su saglasni da će Ukrajina postati članica NATO-a

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Okt.2023

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg izjavio je danas da se svi saveznici slažu da će Ukrajina postati članica NATO-a i pozvao na pojačane napore da se Kijevu pruži vojna pomoć.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Ministri NATO danas treba da razgovaraju o KFOR-u i Kosovu

Izvor: Danas, 12.Okt.2023, 09:44

Ministri odbrane članica NATO danas će na samitu u Briselu razgovarati o misiji Kfora, pošto je na Kosovu došlo do rasta napetosti, zbog čega je važno da Alijansa ojača svoje prisustvo na tom području, najavio je generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.