NATO: Rusija izvodi vežbe bez najave, zateže odnose

Izvor: RTS, 29.Avg.2016, 17:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NATO: Rusija izvodi vežbe bez najave, zateže odnose

Rusija sve više izvodi nenajavljene vojne vežbe, što dodatno zateže odnose sa NATO-om, izjavio je zamenik generalnog sekretara Alijanse Aleksander Veršbou.
Veršbou je, tokom posete Bukureštu, rekao da je bilo desetak takvih vežbi u poslednje dve godine, navodeći da su one dozvoljene zbog "rupe" u bezbednosnom sporazumu potpisanom sa zapadnim >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << zemljama.
Prema njegovim rečima, NATO želi da "razvije više obavezujući režim koji bi povećao transparentnost i predvidivost, kao i način za stabilizaciju veoma nezadovoljavajućih odnosa s Rusijom".
Veršbou je napomenuo da članice Alijanse nisu održale iznenadne vojne vežbe još od kraja Hladnog rata.
"Ukoliko u Moskvi postoji interesovanje za stabilnost, onda te vežbe nisu pravi način", istakao je Veršbou.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

NATO:Učestale ruske vežbe bez najave

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Avg.2016

Rusija sve više izvodi nenajavljene vojne vežbe, što dodatno zateže odnose sa NATO, izjavio je danas zamenik generalnog sekretara Alijanse Aleksander Veršbou...Veršbou je, tokom posete Bukureštu, rekao da je bilo desetak takvih vežbi u poslednje dve godine, navodeći da su one dozvoljene zbog...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.