NATO: Putin se sprema za još

Izvor: B92, 05.Apr.2023, 13:09

NATO: Putin se sprema za još

Generalni sekretar NATO izjavio da Alijansa mora da ustraje u vojnoj podršci Ukrajini jer se predsednik Rusije Vladimir Putin ne sprema za mir već za još rata.

U kratkom obraćanju novinarima uoči današnjeg sastanka ministara zemalja članica NATO u Briselu, Jens Stoltenberg je rekao i da bi taj savez trebalo da podrži partnere koji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se suočavaju s velikim protiskom od Rusije, kao što su Moldavija, Gruzija i BiH.

Šef Severnoatlantske alijanse je takođe istakao da će ministri razgovarati o tome kako da se suprotstave "svim pretnjama" sa kojima se NATO suočava i "rastućoj strateškoj konkurenciji", uključujući "strateško usklađivanje" Kine sa Moskvom.

On je takođe pozvao saveznike da povećaju potrošnju za odbranu jer NATO ne može svoju bezbednost uzimati zdravo za gotovo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.