Izvor: Vostok.rs, 02.Mar.2018, 19:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NATO: Pretnje Putina NATO saveznicima neprihvatljiva

"Pretnje predsednika Vladimira Putina NATO saveznicima su neprihvatljiva i ne pomažu naporima da se smire tenzije", saopštila je Alijansa u petak, dan nakon što je ruski lider obelodanio spektar novog strateškog oružja.

"Ruska saopštenja kojima se preti saveznicima su neprihvatljiva i kontraproduktivna", saopštila je portparol NATO-a Oana Lungesku.

„NATO sprovodi dvostruki pristup Rusiji - snažno zastrašivanje i odbranu, u kombinaciji sa smislenim dijalogom“, rekla je ona.

"Kao što smo više puta jasno razjasnili, raketna odbrana Alijanse nije dizajnirana niti usmerena protiv Rusije. Naš sistem brani od balističkih raketa izvan evroatlantskog područja ", saopštila je Lungesku.

Podsetimo, portparol NATO Oana Lungesku ismevala se nad žrtvama NATO agresije na SR Jugoslaviju. I to je radila nekoliko puta.



Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.