NATO: Pojačati pritisak na Severnu Koreju

Izvor: Blic, 06.Sep.2017, 18:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NATO: Pojačati pritisak na Severnu Koreju

NATO je pozvao danas države širom sveta da pojačaju pritisak na Severnu Koreju posle nove nuklearne probe te zemlje.

Ambasadori NATO rekli su posle sastanka u Briselu da je "sada važno da sve države temeljnije i transparentnije sprovedu postojeće sankcije" koje su UN uvele Severnoj Koreji.

Oni su zatražili da se pojača pritisak na Severnu Koreju da bi ta država odbacila, kako su naveli, "sadašnji put pretnje i destabilizacije".

NATO >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je takođe izrazio potpunu solidarnost sa susedima Severne Koreje - Japanom i Južnom Korejom.

Ambasadori NATO međutim nisu spomenuli mogućnost upotrebe sile.

Američki predsednik Donald Tramp prethodno je izjavio da nije vreme da se razgovara sa Severnom Korejom i da su "sve opcije otvorene za odbranu SAD i njenih saveznika".

Severna Koreja saopštila je 3. septembra da je izvela šestu nuklearnu probu uspešnim testiranjem hidrogenske bombe koja bi mogla da bude bojeva glava za interkontinentalni balistički projektil.

Pjongjang je prethodno krajem avgusta ispalio balističku raketu koja je preletela Japan pre nego što je pala u Tihi okean.
Pogledaj vesti o: NATO

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.