NATO PONOVO UPIRE PRSTOM U MOSKVU: Prevaziđene sve zapadne sankcije Rusija proizvodi MNOGO VIŠE oružja od Evrope i SAD zajedno

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Mar.2024, 20:19

NATO PONOVO UPIRE PRSTOM U MOSKVU: Prevaziđene sve zapadne sankcije "Rusija proizvodi MNOGO VIŠE oružja od Evrope i SAD zajedno"

U Rusiji je proizvedeno više oružja sad, nego pre početka sukoba u Ukrajini.

Rusija, čini se, proizvodi tri puta više artiljerijskih granata od Sjedinjenih Američkih Država i evropskih zemalja zajedno i ta prednost ima značajan uticaj na ishod sukoba, objavio je TV kanal Si-En-En, pozivajući se na obaveštajne podatke NATO.

Istovremeno, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << TV kanal ne objašnjava iz kog razloga izvodi zaključke o novoj ruskoj ofanzivi.

Prema objavi koja se poziva na obaveštajne informacije Alijanse, Rusija proizvodi oko 250 hiljada artiljerijskih granata mesečno, ili oko tri miliona granata godišnje, dok su, prema izvoru kanala iz evropskih obaveštajnih službi, SAD i Evropa zajedno u stanju da proizvedu samo oko 1,2 miliona granata godišnje za potrebe slanja Kijevu.

Na osnovu mišljenja neimenovanog visoko rangiranog zvaničnika NATOishod ukrajinskog sukoba zavisi od toga koliko je svaka od zemalja opremljena.

U oblasti proizvodnje artiljerijskih granata, dodao je on, Rusija je u znatnoj prednosti.

Ranije je izdanje „Njujork tajms“, pozivajući se na američke i evropske zvaničnike objavilo da je Rusija prevazišla uticaj zapadnih sankcija i sada proizvodi više raketa, nego pre početka Specijalne vojne operacije, kao i više municije, nego SAD i Evropa.

Izvor: Srbija Danas/Sputnjik
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.