NATO ODGOVORIO SRBIJI Oficir Alijanse reagovao na Vučićevu izjavu - OVE ZEMLJE će odlučiti o sudbini KFOR-a na Kosovu

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Maj.2021, 23:41

NATO ODGOVORIO SRBIJI Oficir Alijanse reagovao na Vučićevu izjavu - OVE ZEMLJE će odlučiti o sudbini KFOR-a na Kosovu

Naglašena je uloga Alijanse na Kosovu kao važna za bezbednost

NATO je posvećen regionu, a sve odluke se donose konsezusom svih članica alijanse, odgovor je koji je dat Kosovo onlajn na zatražen komentar na izjavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića da će "uskoro jedna velika sila zahtevati povlačenje Unmika i Kfora".

Neimenovani oficir NATO je naglasio važnu ulogu Alijanse za očuvanje >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << bezbednosti na Kosovu.

- NATO godinama doprinosi stabilnosti Zapadnog Balkana i ostaje posvećen regionu. Naša misija Kfora je uspostavljena na osnovu Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti, kako bi obezbedila sigurno i bezbedno okruženje i slobodu kretanja za dobrobit svih zajednica koje žive na Kosovu. Sve odluke u NATO, uključujući i ostanak Kfora, donose se konsezusom svih 30 saveznika - naveo je neimenovani oficir NATO za Kosovo onlajn.

Predsednik Vučić o KFOR-u

Vučić je podelio informaciju da jedna velika sila traži povlačenje KFOR-a sa Kosova i Metohije.

Predsednik je ranije danas, odgovarajući na pitanja novinara, izjavio da stiže Borut Pahor u zvaničnu posetu, a da bi već u nedelju trebalo da ide u Sloveniju gde ga od ponedeljka očekuju zvanični sastanci.

- Biće interesantno, a odatle idem uveče u Brisel gde ću imati večeru sa Jensom Stoltenbergom. Pokušaću da sa njim razgovaram o informacijama da će jedna velika sila tražiti povlačenje Kfora i UNMIK-a, što bi bilo katastrofa za nas. Pokušaću da Stoltenberga zamolim da svojim uticajem učini sve da do toga ne dođe - kaže Vučić, dodajući da je reč o obaveštajnim podacima iz oficijalnih izvora.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.