NATO: Moskva dužna da do 2. avgusta uništi rakete koje krše sporazum

Izvor: Vostok.rs, 25.Jun.2019, 14:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NATO: Moskva dužna da do 2. avgusta uništi rakete koje krše sporazum

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg zapretio je da će preduzeti mere ukoliko Rusija ne bude ispunjavala obaveze prema Sporazumu o likvidaciji raketa srednjeg i kratkog dometa, koji je zaključen između SAD i SSSR-a.
„Mi ćemo razmotriti i narušavanje Sporazuma o likvidaciji raketa srednjeg i kratkog dometa od strane Rusije. Moskva je dužna da do 2. avgusta uništi rakete koje krše sporazum (SSC-8)“, rekao je Stoltenberg. Prema njegovim rečima, Rusija ima samo pet sedmica da spase sporazum. „Sutra ćemo doneti odluku o daljim merama NATO-a, ukoliko Rusija ne ispuni svoje obaveze. Naš odgovor će biti odbrambenog karaktera, uravnotežen i koordinisan. Nećemo raditi ono što i Rusija. Ne nameravamo da raspoređujemo nove nuklearne rakete u Evropi“, izjavio je on.   U Briselu će u sredu i četvrtak biti održani pregovori između ministara odbrane zemalja-članica NATO-a.

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Putin ide Trampovim stopama, ostao još samo jedan korak

Izvor: B92, 26.Jun.2019, 10:41

Savet Federacije Rusije usvojio je zakon kojim se obustavlja važenje Sporazuma o likvidaciji raketa srednjeg i kratkog dometa...Sada će zakon biti podnet na potpis predsedniku Rusije Vladimiru Putinu, nakon čega će stupiti na snagu. U skladu sa zakonom, predsednik ima pravo i da donese odluku o...

Nastavak na B92...

„Obuzdaćemo agresivne namere NATO-a“

Izvor: Vostok.rs, 26.Jun.2019

Moskva će preduzeti vojne mere kao odgovor na akcije NATO-a u vezi sa suspenzijom Ugovora o likvidaciji raketa srednjeg i kratkog dometa i obuzdati agresivne namere saveza, izjavio je zamenik ministra spoljnih poslova Sergej Rjbakov. Ranije je generalni sekretar Alijanse Jens Stoltenberg rekao da...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.