NATO:Avganistanski vojnici sve više ginu

Izvor: NoviMagazin.rs, 07.Nov.2014, 13:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NATO:Avganistanski vojnici sve više ginu

Broj pogibija među avganistanskim vojnicima dostiže rekordni nivo, od kad je vojska te zemlje preuzela vodeću ulogu u borbi protiv talibana, pošto su se strane trupe ograničile samo na obuku i podršku, rekao je danas generalni sekretar NATO-a, Jens Stoltenberg.

Prema poslednjim podacima, više pripadnika avganistanske vojske i policije, ubijeno je od početka godine nego tokom cele 2013, a stopa smrtnosti među njima >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << je 6,5 odsto.

Od početka godine, u borbama su poginula 4.634 vojnika, dok je taj broj 2013. iznosio 4.350, preneo je AP.

Primera radi, oko 3.500 pripadnika strane vojske, uključujući najmanje 2.210 američkih vojnika, poginulo je od početka rata u Avganistanu 2001. godine.

Stoltenberg se trenutno nalazi u poseti Avganistanu, prvoj od kada je 1. oktobra preuzeo funkciju generalnog sekretara NATO-a.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

NATO: Avganistanski vojnici sve više ginu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Nov.2014

Broj pogibija među avganistanskim vojnicima dostiže rekordni nivo, od kad je vojska te zemlje preuzela vodeću ulogu u borbi protiv talibana, pošto su se strane trupe ograničile samo na obuku i podršku, rekao je danas generalni sekretar NATO, Jens Stoltenberg...Prema poslednjim podacima, više pripadnika...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.