NATO: Avganistanski vojnici sve više ginu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Nov.2014, 13:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NATO: Avganistanski vojnici sve više ginu

Broj pogibija među avganistanskim vojnicima dostiže rekordni nivo, od kad je vojska te zemlje preuzela vodeću ulogu u borbi protiv talibana, pošto su se strane trupe ograničile samo na obuku i podršku, rekao je danas generalni sekretar NATO, Jens Stoltenberg.

Prema poslednjim podacima, više pripadnika avganistanske vojske i policije, ubijeno je od početka godine nego tokom cele 2013, a stopa smrtnosti među njima je 6,5 odsto.

Od početka godine, u borbama >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << su poginula 4.634 vojnika, dok je taj broj 2013. iznosio 4.350, preneo je AP.

Primera radi, oko 3.500 pripadnika strane vojske, uključujući najmanje 2.210 američkih vojnika, poginulo je od početka rata u Avganistanu 2001. godine.

Stoltenberg se trenutno nalazi u poseti Avganistanu, prvoj od kada je 1. oktobra preuzeo funkciju generalnog sekretara NATO.
Pogledaj vesti o: NATO

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.