Mrkić: Šreder zakasnio sa priznanjem da nas je NATO protivpravno bombardovao

Izvor: Press, 10.Mar.2014, 20:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mrkić: Šreder zakasnio sa priznanjem da nas je NATO protivpravno bombardovao

"Nemam nikave dvojbe, tada je prekršeno međunarodno pravo. To zna svako u Srbiji. Samo mi je malo žao što je (izjava) zakasnela", rekao je Tanjugu Mrkić, koji boravi u službenoj poseti Jermeniji.

Šef diplomatije je naglasio da je Srbija uvek za striktno poštovanje međunarodnog prava u svim uslovima, bez obzira na to ko je u pitanju - "moćne, srednje ili male zemlje".

Šreder je za "Cajt" izjavio da ono što se događa na Krimu predstavlja kršenje međunarodnog prava i priznao da je i napad NATO na Srbiju 1999. godine takođe bio kršenje međunarodnog prava.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mrkić: Šrederova izjava zakasnela

Izvor: Blic, 10.Mar.2014

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivan Mrkić rekao je danas da je zakasnela izjava bivšeg nemačkog kancelara Gerharda Šredera da je 1999. prekršeno međunarodno pravo kada je bombardovana Srbija, i ponovio da se Srbija zalaže za poštovanje međunarodnog prava u svim uslovima..."Nemam nikave dvojbe,...

Nastavak na Blic...

Šrederu kasno proradila savest

Izvor: Vesti-online.com, 11.Mar.2014, 15:07

Bivši kancelar Nemačke Gerhard Šreder priznao je u Hamburgu, na skupu koji je organizovao nedeljnik "Cajt", da je napad NATO na Srbiju 1999. predstavljao kršenje međunarodnog prava. On je kazao da dok je bio kancelar Nemačke u vreme kada je trajao konflikt u Jugoslavija isto tako pogazio međunarodno...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.