Moldavija ne prima albanske fudbalere sa KiM na svoje tlo jer ih ne priznaje!

Izvor: KMnovine.com, 03.Sep.2020, 09:00

Moldavija ne prima albanske fudbalere sa KiM na svoje tlo jer ih ne priznaje!

Moldavija ne priznaje ilegalnu NATO/albansku tvorevinu na otetom Kosovu i Metohiju i odbija da politički formiranu "selekciju" ugosti na svojoj teritoriji.


   
Fudbalski savez Moldavije / KM novine
   


Utakmica između reprezentacije Moldavije i albanskih separatista sa KiM, jedina je koja neće biti igrana na terenu domaćina, >> Pročitaj celu vest na sajtu KMnovine.com << u ovom slučaju u Kišinjevu.



UEFA je zbog toga meč premestila na italijanski stadion „Enio Tardini” u Parmi. I druga utakmica biće igrana na neutralnom terenu, ali UEFA još nije odredila zemlju.

Moldavija ne priznaje Kosovo i Metohiju kao nezavisnu državu i nije dozvolila da selekcija kosovskih Albanaca igra na njenom tlu. Slično su se ponele Španija i Rusija koje su na kraju ipak odolele pritiscima a što ne čudi jer su kosovski separatisti upravo potpisima iz Srbije dobili pravo da učestvuju na međunarodnim takmičenjima. Prvo je to dogovoreno u sklopu Briselskog sporazuma koji vodi Vučićeva vlada, a onda su to potpisali pre svih Vlade Divac a nakon toga još neki srpski istaknuti sportisti kako članovi olimpijskog komiteta tako i nacionalni.
Srbija, koju od 2012. godine vodi Srpska napredna stranka a onda konce u svoje ruke uzima Aleksandar Vučić koji je razorio sve srpske interese na KiM koje je iole mogao, ostaje država koja sva prava daje onima koji joj otimaju teritoriju što sve druge u svetu sprečava da se protiv takvog ilegalnog postupka bore. Sportisti iz centralne Srbije (košarkaške ekipe) odigrale su utakmice sa ekipama Albanaca sa KiM, u okiru evropskih prvenstava, a čak su i neke ekipe i ilegalne "reprezentacije" trebale da učestvuju u takmičenjaima na tlu centralne Srbije ali su reakcije srpske javnosti to sprečile.



Moldavija je ovim gestom dokazala da se to ne mora, da niko ne mora da pristane na bezakonje i u tome pokazala najviše truda i istrajnosti.
Grčka, takođe, nije priznala južnu srpsku pokrajinu kao nezavisnu državu, mada kao članica EU priznaje pasoš kosovskih separatista kao važeći putni dokument, pa će Albance sa KiM ugostiti u Atini.




PROČITAJTE JOŠ:
Šiptari karatisti sa KiM ''punopravno'' kao ''reprezentacija'' u Novom SaduU udruženju šiptarskih karatista sa Kosova i Metohije kažu da su spremni za učešće na predstojećem Evropskom prvenstvu u Novom Sadu i to pod separatističkim oznakama. Generalni sekretar tog udruženja Nazmi Gaši rekao je da je takozvana "Karate federacija Kosova" koju su šiptarski separatisti sa KiM osnovali, punopravni član Evropske karate unije i da, kao i svaka druga federacija, ima apsolutno pravo da učestvuje na evropskom prvenstvu.
.
PROČITAJTE JOŠ:
Španija zbog separatista sa Kosova ne šalje premijera na Samit EU-Z. Balkan u Zagreb ali Srbija šaljeŠpanski premijer Pedro Sančes mogao bi otkazati dolazak u Zagreb na majski samit lidera EU i Zapadnog Balkana ako budu učestvovali šiptarski separatisti sa Kosova i Metohije. Ovo je za hrvatsku agenciju Hina izvor iz španskog ministarstva spoljnih poslova. Kao predsedavajuća EU Hrvatska će 6. i 7.


PROČITAJTE JOŠ:
SNS kadrovi albanizuju srpsku decu u Gračanici U sportskom kompleksu "Dragan Džajić" u Gračanici održana je "ceremonija dodele priznanja i sportskih nagrada" za najuspešnije učenike i sportiste. Naime, "Opština Gračanica" je obezbedila nagrade za najuspešnije učenike osnovnih i srednjih škola kao i sportiste i sportske klubove koji su ostvarili zapažene rezultate tokom prethodne godine.


KM Novinama je potrebna vaša podrška - pročitajte zašto KLIK
Izvor: KM Novine    :: © 2014 - 2020 ::    Hvala na interesovanju




Pogledaj vesti o: NATO

Nastavak na KMnovine.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KMnovine.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KMnovine.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.