Milačić: Da li su avio-taksi usluge NATO-a strateška pomoć u trenucima kada tražite respiratore EKG aparate i milione maski i rukavica?

Izvor: Vostok.rs, 05.Apr.2020, 11:19

Milačić: Da li su avio-taksi usluge NATO-a strateška pomoć u trenucima kada tražite respiratore EKG aparate i milione maski i rukavica?

Predsednik Prave Crne Gore Marko Milačić obratio se crnogorskim zvaničnicima nakon odbijanja NATO-a da pruži traženu pomoć Crnoj Gori. "Nakon što je Crna Gora prošle sedmice NATO savezu zvanično zatražila hitnu pomoć zbog epidemije korona virusa, tražeći milione hirurških maski i rukavica, stotine hiljada naočara i vizira, stotine hiljada hirurških haljina i kecelja, stotine respiratora, bronhoskopa, laringoskope, aspiratore, EKG aparate, defibrilatore i brojna druga medicinska sredstva, danas smo dobili zvaničan odgovor da od takve pomoći nema ništa, te se od cijelog NATO-a javila samo članica Holandija, ponudivši da svojim teretnim avionom dopremi određenu medicinsku pomoć Crnoj Gori i to iz – Kine. Zvaničan odgovor NATO saveza na hitnu molbu Crne Gore za pomoć stigao je iz EADRCC – NATO-ovog Evroatlantskog centra za koordinaciju odgovora na katastrofe u kojem se kaže: „Vlada Holandije će pružiti podršku Crnoj Gori u organizovanju da se avionom prebaci lična zaštitna oprema iz Kine u Crnu Goru.“
Riječ je o do sada neviđenoj javnoj blamaži zvanične Crne Gore koja je godinama na sva zvona, a naročito u periodu kampanje za ulazak u NATO, promovisala tezu o benefitima članstva u NATO savezu, u dijelu odgovora na vanredne situacije. NATO savez je ovim činom pokazao pravo lice: da nije riječ o savezu za mir, kako sami sebe zajedno sa domaćim atlantistima predstavljaju. U trenutku dok im zvanična Crna Gora hitno traži poduži spisak medicinske pomoći, oni nude samo avion i to za dopremanje medicinskih sredstava, ne sa njihovog Zapada, već iz Kine. Stoga, pitam predsjednika Đukanovića, premijera Markovića, ministra odbrane Boškovića i ministra spoljnih poslova Darmanovića, ali i druge domaće pozicione i opozicione NATO lobiste da li je ovo NATO solidarnost o kojoj nam godinama pričate? Da li su avio-taksi usluge NATO saveza strateška pomoć u trenucima kada tražite respiratore, EKG aparate i milione maski i rukavica?", navodi se u saopštenju.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.