Mešterhazi predsednik Parlamentarne skupštine NATO

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Dec.2019, 16:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mešterhazi predsednik Parlamentarne skupštine NATO

Bivši predsednik Mađarske socijalističke partije (MSP) Atila Mešterhazi izabran je za predsednika Parlamentarne skupštine NATO pakta, navodi se u saopštenju za medije te opozicione stranke.

"Ovo je prvi put da je mađarski političar dospeo na čelo jedne međunarodne organizacije. Pre dva meseca on je postao potpredsednik tog interpatlamentarnog tela zapadne vojne alijanse, a sada je došao na najvišu funkciju pošto >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << dosadašnja predsednica, Britanka Madlen Mun, na parlamentarnim izborima u Ujedinjenom Kraljevstvu 12. decembra nije uspela da osvoji poslanički mandat", dodaje se u tekstu.

Mešterhazi je predstavnik Mađarske u PA još od 2006, dve godine je bio njen izvestilac, a na mestu predsednika će ostati godinu dana.

Parlamentarna skupština je savetodavno telo osnovano još 1955. godine u Briselu i ima blizu 300 delegata iz oko 50 zemalja, jer su, sem 266 mesta predviđenih za predstavnike 29 država članica, pozivi upućeni i zemaljama posmatračima, Evropskom parlamentu i još nekim regionalnim organizacijama.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.