Medicinska pomoć Poljske bolnicama na Kosovu i Metohiji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Maj.2020, 21:47

Medicinska pomoć Poljske bolnicama na Kosovu i Metohiji

Poljski vojni kontingent pri Kforu distribuirao je danas sanitarnu i ličnu zaštitnu opremu zdravstvenim ustanovama na Kosovu, kao deo odgovora NATO saveznika na pandemiju koronavirusa.

Kako je saopšteno iz Kfora, ova isporuka predstavlja donaciju kancelarije predsednika republike Poljske.

Donacija uključuje 50.000 zaštitnih maski za lice i 1.000 litara dezinfekcione tečnosti, a oprema je prevezena transportnim >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << avionom "C-295M Casa" poljskog vazduhoplovstva.

Vojnici 25. vazduhoplovne konjičke brigade Poljske, koja je deo Kforove Regionalne komande Istok, nakon toga su se povezali sa Univerzitetskim kliničkim centrom Prištine i Medicinskim centrom u Štrpcu kako bi izvršili raspodelu.

Obe ustanove igraju važnu ulogu u pružanju zdravstvene zaštite.

Prva je glavna medicinska ustanova na Kosovu, a druga pruža pomoć za gotovo 14.000 građana iz srpske i albanske zajednice i imala je dugoročnu saradnju sa poljskim Timom za vezu i monitoring koji je tamo stacioniran, dodaje se u saopštenju.

Kfor je, kako se navodi, pružio logističku podršku za istovar i distribuciju doniranih zaliha.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Medicinska pomoć Poljske bolnicama na Kosovu: Donacija 5.000 maski i 1.000 litara dezinfekcionih sredstava

Izvor: Blic, 22.Maj.2020

Poljski vojni kontingent pri Kforu distribuirao je danas sanitarnu i ličnu zaštitnu opremu zdravstvenim ustanovama na Kosovu, kao deo odgovora NATO saveznika na pandemiju Kovid-19.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.