Makedonija blizu NATO

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Maj.2009, 11:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Makedonija blizu NATO

SKOPLJE - Makedonija je i dalje kandidat za članstvo u NATO savezu, a jedina prepreka je spor sa Grčkom u vezi sa imenom, izjavio je zamenik pomoćnika generalnog sekretara NATO Robert Simens.

Simens je naglasio da je učešće Makedonije u mirovnim misijama, kao što je misija u Avganistanu, jedan od ključnih aspekata koji je preporučuje za članstvo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u Alijansu, javili su skopski mediji.

Simens je tokom razgovora sa makedonskim ministrom inostranih poslova Antoniom Milošoskim u Skoplju dobio uveravanja da je Makedonija spremna za učešće u misijama NATO i ostaje otvorena mogućnost da, ukoliko je to neophodno, uveća broj vojnika u Avganistanu.

Makedonija je u okviru međunarodne misije ISAF u Avganistanu angažovala 170 vojnika.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.