MOGUĆ ULAZAK JOŠ DVE DRŽAVE U NATO! Pentagon poručuje: Vrata Alijanse su otvorena, obe zemlje su na prvoj liniji agresije

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Okt.2021, 21:44

MOGUĆ ULAZAK JOŠ DVE DRŽAVE U NATO! Pentagon poručuje: "Vrata Alijanse su otvorena, obe zemlje su na prvoj liniji agresije"

Rusija tako nešto sigurno neće tolerisati

Šef Pentagona Lojd Ostin će tokom posete Ukrajini i Gruziji sledeće nedelje razgovarati o izgledima za članstvo dveju zemalja u NATO-u, navodi se u saopštenju Pentagona.

- Ostin će i u Gruziji i u Ukrajini naglasiti da su vrata NATO-a otvorena i pozvati ove zemlje da izvrše >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << promene potrebne kako bi ispunile uslove za članstvo u odbrambenoj alijansi - saopštili su u Pentagonu. U saopštenju se dodaje da su ove zemlje "na prvoj liniji ruske agresije". Osim toga, Ostin će posetiti i Rumuniju. On će sa liderima tri zemlje razgovarati o situaciji na Crnom moru.

- Sve tri zemlje izlaze na Crno more, pa će Ostin sa njihovim liderima razgovarati o bezbednosti... i nastojati da ojača saradnju između ovih zemalja - ističe se u Ministarstvu odbrane.

Šef Pentagona takođe će se sastati sa američkim vojnicima stacioniranim u ovim zemljama. Rusija je ranije više puta negirala optužbe Sjedinjenih Američkih Država za mešanje u poslove susednih država.

Na samitu NATO-a u Briselu u leto 2021. godine lideri Alijanse podržali su pravo Ukrajine i Gruzije da se pridruže ovom savezu i izjavili da je potrebno da nastave reforme, ali nisu naveli vremenski okvir mogućeg ulaska ovih zemalja u organizacija.

Prošle nedelje, generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg rekao je da ne može da kaže kada će se to dogoditi, dodajući da se "to neće dogoditi sutra".

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.