MEDEDEV UDARIO NA NATO: Raspustiti zločinačku organizaciju - želi da kazni vrh alijanse

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Nov.2022, 20:52

MEDEDEV UDARIO NA NATO: "Raspustiti zločinačku organizaciju" - želi da kazni vrh alijanse

Moskva udarila žestoko na Zapad

Zamenik predsednika Saveta bezbednosti Dmitrij Medvedev rekao je da je NATO od trenutka svog formiranja više puta dokazao svoju korporativnu suštinu, delujući u interesu šačice anglosaksonskih zemalja i njihovih poslušnika.

- Generalni sekretar NATO >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << -a rekao je da će Ukrajina pobediti kao suverena nezavisna država. Ali nije rekao ništa o njenom teritorijalnom integritetu. Na primer, pobediće, ali, po svemu sudeći, u novim, uveliko suženim granicama svoje nezavisnosti, i sav takva suverena će sesti za pregovarački sto. Ovo je već napredak - napisao je Medvedev na svom Telegram kanalu.

On je dodao da "bahati NATO-ovci uvek lako zaborave na državne udare koje je njihova organizacija počinila u suverenim zemljama širom sveta".

- Zaboravljaju svrgnute legitimno izabrane šefove država i ubijene desetine hiljada civila, staraca, žena, dece. Snabdevanje oružjem svake rulje, poslušnika i ekstremističkih režima. Nekažnjivost čelnika Severnoatlantske alijanse za počinjene zločine - naglasio je on.

Medvedev je istakao da u "zemljama NATO-a ne živi više od 12 odsto svetske populacije".

- Ova organizacija ne treba civilizovanom svetu. Mora da se pokaje pred čovečanstvom i da se raspusti kao zločinačka organizacija. Ali čak ni Pontifek maksimus neće moći da ih oslobodi greha - poručio je Medvedev i dodao da, ako NATO kijevskim fanaticima isporuči sisteme "patriot" zajedno sa NATO osobljem, kao što je Stoltenberg nagovestio, oni će odmah postati legitimna meta ruskih oružanih snaga.

- Nadam se da sluge Alijanse ovo razumeju - zaključio je Medvedev.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.