Lugar: Crna Gora prvi kandidat za NATO

Izvor: Blic, 03.Okt.2013, 10:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lugar: Crna Gora prvi kandidat za NATO

Crna Gora je kandidat broj jedan za članstvo u NATO, a njena liderska uloga u regionu Zapadnog Balkana prepoznata je u svetu, kazao je američki senator Ričard Lugar tokom sastanka sa premijerom Milom Đukanovićem.

Kako je danas saopšteno iz crnogorske vlade, senator Lugar boravi u Crnoj Gori na poziv Biznis saveta SAD-Crna Gora i glavnog investitora novog projekta na Zavali, u Budvi.

On je ocenio da je Crna Gora već uradila dosta na unapređenju vladavine >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << prava i promociji dobrosusedskih odnosa.

Đukanović se, kako se navodi, zahvalio senatoru Lugaru na zalaganju i podršci koju je pružao Crnoj Gori i ostalim državama Zapadnog Balkana.

“Crna Gora je, zahvaljujući između ostalog i vrednoj podršci, uspela da sačuva stabilnost i multietnički sklad, kao i da postane promoter evroatlantskih vrednosti na Balkanu i aktivan sudionik regionalne saradnje”, istakao je on.

Đukanović je upoznao senator Lugara sa prioritetima rada crnogorske vlade koja je, kako je istakao, posvećena konceptu ekonomskog razvoja i dinamicnom ostvarivanju strateških spoljnopolitičkih ciljeva članstva u NATO i EU.

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Milo Đukanović

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.