Američkom generalu preti otkaz zbog intervjua

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Jun.2010, 22:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Američkom generalu preti otkaz zbog intervjua

VAŠINGTON -

Bela kuća je danas ocenila da je komandant američkih snaga u Avganistanu general Stenli Mekristal načinio "ogromnu grešku" svojim intervjuom časopisu "Roling stoun", i ostavila mogućnost da bi on zbog toga mogao da izgubi posao.

"General Mekristal je bez sumnje načinio ogromnu grešku", izjavio je na konferenciji za novinare portparol Bele kuće Robert Gibz.

Posle objavljivanja >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << tog teksta, u kome je kritički govorio o okruženju predsednika Baraka Obame i izrazio razočaranje politikom SAD u Avganistanu, general je povučen u Vašington, da objasni svoje stavove.

Na pitanje novinara da li je će Mekristal biti smenjen, Gibz je upadljivo odbio da odgovori, rekavši će o tome imati više da se kaže posle susreta Obame i Mekristala, koji je najavljen za sredu, i dodao da su "sve opcije na stolu".

Gibz je, takođe, istakao da su američki napori u Avganistanu "veći od jednog čoveka".

On je, na pitanje koliko je Obama besan zbog Mekristalovog intervjua, samo rekao: "Znali bi ste kad biste ga videli".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bela kuća: General Mekristal napravio "ogromnu grešku"

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 22.Jun.2010

Bela kuća je saopštila večeras da je komandant američkih i međunarodnih snaga u Avganistanu general Stenli Mekristal napravio "ogromnu grešku" kada je kritikovao civilnu američku administraciju u komentarima za magazin "Roling stoun". "Nema sumnje, general Mekristal je počinio ogromnu grešku,...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Mekristal s Obamom u četiri oka

Izvor: Mondo, 23.Jun.2010, 20:16

Komandant američkih snaga u Avganistanu general Stenli Mekristal razgovarao je danas u Beloj kući sa predsednikom Barakom Obamom o kritikama koje je izrekao na račun zvaničnika američke administracije.

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.