Lavrov: SAD pokušavaju da uvuku BiH u NATO

Izvor: RTS, 02.Okt.2019, 16:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lavrov: SAD pokušavaju da uvuku BiH u NATO

Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov izjavio je da SAD i pojedini njihovi evropski partneri nemeravaju da uvuku BiH u NATO.
Sergej Lavrov je, obraćajući se na 16. godišnjoj sednici tink tenka iz Moskve "Klub za diskusiju Valdaj", ocenio da se na taj način krši odgovarajuća rezolucija >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Saveta bezbednosti UN, prenosi Tas.
"SAD i neke vodeće zapadnoevropske države zahtevaju da odgovorne bošnjačke i pojedine hrvatske političke partije zauzmu kurs za stvaranje unitarne države u Bosni. Cilj je jednostavan - uvesti Bosnu u NATO. I u tu svrhu, oni pribegavaju raznim manevrima, uključujući reviziju rezolucije Saveta bezbednosti UN", rekao je Lavrov.
Prema Dejtonskom sporazumu, koji je potpisan 14. decembra 1995. u Parizu, BiH sastoji od dva entiteta, Federacije BiH i Republike Srpske, i okruga Brčko.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Lavrov: SAD bi da revidiraju Briselski sporazum i uvuku Kosovo u NATO

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Okt.2019

Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov izjavio je danas da SAD pokušavaju da revidiraju Briselski sporazum, u delu koji se odnosi na Zajednicu srpskih opština, kako bi "uvukle Kosovo u NATO" i tamo zadržale svoju vojnu bazu...U tom kontekstu, Lavrov je podsetio da je pre četiri godine potpisan sporazum...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.