Lavrov: Pokušaj monopola NATO i EU na istinu katastrofalan

Izvor: NoviMagazin.rs, 05.Dec.2014, 10:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lavrov: Pokušaj monopola NATO i EU na istinu katastrofalan

Pokušaji da se dokaže da NATO i Evropska unija imaju monopol na istinu i da bezbednost i prosperitet mogu da budu postignuti samo unutar njihovih granica su katastrofalni, izjavio je ruski šef diplomatije Sergej Lavrov.

"Ako idemo tom logikom, Organizaciju za evropsku bezbednost i saradnju treba ugasiti", rekao je Lavrov sinoć na zasedanju saveta ministara spoljnih poslova OEBS u Bazelu, a preneo sajt RT.

On je istakao da OEBS može da bude efikasan >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << samo ako postane potpuno delotvorna međunarodna organizacija i oruđe za kolektivan odgovor na zajedničke izazove.

Lavrov je dodao kako zvanična Moskva i dalje insistira na tome da ukrajinska kriza može da se okonča samo putem direktnog dijaloga između Kijeva i samoproglašenih Donjecke i Luganske republike.

"Pokušaji da se pregovori pretvore u drugi tip formata, u kojima predstavnici Donjecka i Luganska neće učestvovati, su neprihvatljivi. Samo direktan dijalog između sukobljenih strana može da donese rezultat", istakao je ruski ministar spoljnih poslova.
Pogledaj vesti o: NATO,   Evropska Unija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Lavrov: Francuska mora da isporuči nosače „Mistral"

Izvor: Politika, 05.Dec.2014

BAZEL – Ruski šef diplomatije Sergej Lavrov je danas upozorio Francusku da reskira svoj ugled ukoliko ne ispuni obaveze preuzete dogovorom o prodaji dva nosača helikoptera „Mistral” Rusiji, čija je isporuka odložena zbog ukrajinske krize...„Malo mi je muka zbog ove teme. To više nije naš...

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.