Lavrov: NATO je hladnoratovska institucija. Njihovo proširenje izazvalo tenzije bez presedana u poslednjih 30 godina

Izvor: Blic, 18.Feb.2017, 14:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lavrov: "NATO je hladnoratovska institucija. Njihovo proširenje izazvalo tenzije bez presedana u poslednjih 30 godina"

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov rekao je da Rusija želi da izgradi pragmatične odnose sa SAD na osnovu uzajamnog poštovanja.

Obraćajući se na Minhenskoj konferenciji o bezbednosti Lavrov je rekao da je NATO "hladnoratovska institucija", čije je proširenje izazvalo tenzije bez presedana u Evropi za proteklih 30 godina.

On je istakao da Rusija ne traži sukobe ni sa kim, ali će uvek štititi >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << svoje interese.

"Kakve odnose želimo sa SAD? One koji su zasnovani na pragmatizmu, uzajamnom poštovanju i razumevanju posebne odgovornosti za globalnu stabilnost", istakao je Lavrov.

Lavrov je rekao generalnom sekretaru NATO Jensu Stoltenbergu da podržava nastavak vojne saradnje sa Alijansom, bez koje su sastanci diplomata potpuno besmisleni.

"Širenje NATO-a izazvalo je tenzije koje su bez presedana u poslednjih 30 godina u Evropi. Sudeći prema nekim izjavama na Minhenskoj konferenciji o bezbednosti, Hladni rat još nije završen", istakao je Lavrov, prenosi "Raša tudej".

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Lavrov: NATO je hladnoratovska institucija

Izvor: Vesti-online.com, 18.Feb.2017

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov rekao je da Rusija želi da izgradi pragmatične odnose sa SAD na osnovu uzajamnog poštovanja...Obraćajući se na Minhenskoj konferenciji o bezbednosti Lavrov je rekao da je NATO "hladnoratovska institucija", čije je proširenje izazvalo tenzije bez presedana...

Nastavak na Vesti-online.com...

Lavrov: NATO ostao institucija Hladnog rata u savremenom svetu

Izvor: Vostok.rs, 18.Feb.2017

Širenje NATO-a dovelo je do neviđenog porasta tenzija u Evropi, izjavio je ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov govoreći na Konferenciji o bezbednosti u Minhenu.. . „Širenje NATO-a dovelo je do neviđenog, za poslednjih 30 godina, nivoa tenzija u Evropi“, rekao je on.. . On je...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.