LAVROV RASPRŠIO ILUZIJE ZAPADA: NATO hteo da uništi Rusiju, ali je na kraju ujedinio

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Apr.2023, 21:53

LAVROV RASPRŠIO "ILUZIJE" ZAPADA: NATO hteo da uništi Rusiju, ali je na kraju ujedinio

Žestoke prozivke iz Moskve za Zapad.

NATO je hteo da uništi Rusiju, ali ju je na kraju ujedinio, izjavio je danas ministar spoljnih poslova Rusije na konferenciji za novinare u sedištu Ujedinjenih nacija.

- Plasirana je jedna tako lepa stilska figura - ​​da je Rusija htela da spreči širenje NATO. Prvo, nismo to toliko želeli, ni verovali da je potrebno to sprečavati. Lagali su, sada >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << to svi znaju, kako što su kasnije lagali o Minskim sporazumima i o mnogim drugim stvarima - rekao je Lavrov, prenosi Sputnjik.

Lavrov je predočio da su zapadni lideri počeli da govore o Trećem svetskom ratu, kada je Ruska Federacija "generalno ćutala" i izrazio nadu da će Zapad pokazati odgovornost i da neće govoriti o mogućnosti izbijanja Trećeg svetskog rata ukoliko Rusija pobedi u Ukrajini.

Govoreći o najavljenoj kontraofanzivi Kijeva, ministar Lavrov je ocenio kao šizofrene izjave Zapada da će pregovori Ruske Federacije i Ukrajine početi nakon tog događaja i istakao da je jedan od ciljeva Rusije da spreči da "predstavnici ruske kulture budu diskriminisani i istrebljeni u Ukrajini".

Prema njegovim rečima, SAD I EU manipulišu ukrajinskim pitanjem pribegavajući ucenama i pretnjama kako bi skrenule pažnju zemalja u razvoju sa problema na Bliskom istoku.

 - Amerikanci i Evropljani iskorišćavaju ukrajinsko pitanje, pokušavajući da ucene i prete zemljama u razvoju, skrećući njihovu pažnju sa problema Bliskog istoka i drugih regiona globalnog juga. Oni im govore da će se sve rešiti ako Rusija bude poražena - rekao je Lavrov, preneo je ranije TAS S.

- Na taj način krize koje zemlje u razvoju već dugo nastoje da reše, postaju predmet licemerja i kolonijalnog instinkta Zapada koji je opsednut svojim sebičnim interesima da sprovodi diktat celom svetu, ignorišući kulture i tradicije drugih naroda i ismevajući međunarodno pravo - dodao je Lavrov.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.