Kurtijeve akcije ugrožavaju američke i druge NATO trupe

Izvor: B92, 13.Jun.2023, 23:05

Kurtijeve akcije ugrožavaju američke i druge NATO trupe

Akcije premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija nepotrebno ugrožavaju američke trupe i druge snage NATO-a na Kosovu i Metohiji.

Ova Američki senator iz redova demokrata Kris Marfi izjavio je da akcije premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija nepotrebno ugrožavaju američke trupe i druge snage NATO-a na Kosovu i Metohiji.

Marfi je u intervjuu Atlantskom savetu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << rekao da su odluke Kurtija na severu KiM u poslednjih 30 dana dovele američke i NATO trupe u nepotrebnu opasnost.

Marfi je istakao da to neće doneti ništa dobro Prištini u vezi sa međunarodnim fondovima, kao i sa finansijskom pomoći američkog Kongresa, preneo je Reporteri.

"Poruka je jednostavna, moji birači neće biti toliko voljni da šalju novac u region, osim ako ne vide da lideri preduzimaju razumne korake neophodne za održavanje mira", rekao je Marfi.

Američki senator je ukazao da je bilo nepotrebno da se posle lokalnih izbora na severu KiM, koje su Srbi bojkotovali, gradonačelnicima Albancima omogućava pristup opštinskim zgradama, iako je, kako je naveo, Priština znala da će to pokrenuti reakciju koja će na kraju postati nasilna.

Marfi je istakao da je sada potrebno vraćanje na put normalizacije odnosa Beograda i Prištine i da je potrebno osnivanje ZSO.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.