Kosovske snage NATO-a imaju novog načelnika Glavnog štaba

Izvor: RTS, 24.Jun.2020, 17:18

Kosovske snage NATO-a imaju novog načelnika Glavnog štaba

Brigadni general američke vojske Leri Henri novi je načelnik Glavnog štaba kosovskih snaga.
Leri Henri je tu poziciju preuzeo od brigadnog generala Šona A. Herisa iz Nacionalne garde SAD.

Ceremonija je održana u sedištu operacije koju predvodi NATO na Kosovu, a njome je predsedavao general-major Mikele Rizi, 24. komandant Kfora, uz prisustvo američkog ambasadora Filipa S. Kosneta i svih vođa i visokih nacionalnih predstavnika u >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Kforu.
General Henri, vrlo iskusan oficir koji je služio na raznim operativnim zadacima, izrazio je svoju posvećenost obavljanju poslova svog prethodnika u okviru misije Kfora da doprinese sigurnom okruženju i slobodi kretanja za sve zajednice na Kosovu, istovremeno podržavajući dijalog između Beograda i Prištine.
General Šon Heris je podsetio na operativna dostignuća Kfora tokom njegove jednogodišnje službe, posebno u reakciji na neviđenu pretnju koju predstavlja kovid 19, i naglasio važnost svakodnevnog uspostavljanja snažnih i trajnih odnosa unutar Kfora i van njega putem angažmana ključnih vođa.
U svom završnom obraćanju, general Rizi je srdačno pozdravio 19. načelnika Glavnog štaba Kfora i zahvalio se generalu Herisu na njegovom izvanrednom vođstvu i velikom doprinosu operaciji, postignutom zahvaljujući širokom iskustvu koje ga je pripremilo da predvodi istinski multinacionalno osoblje i da daje dobre procene i dobre savete kada je bilo potrebno doneti teške odluke.
Pogledaj vesti o: NATO,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Na čelu Kfora američki brigadni general FOTO

Izvor: B92, 24.Jun.2020

Novi načelnik Glavnog štaba Kfora je brigadni general američke vojske Leri Henri...Kako se navodi u saopštenju Kfora, Henri, koji se opisuje kao vrlo iskusan oficir koji je služio na raznim operativnim zadacima, podržao je dijalog Beograda i Prištine i poručio da je posvećen obavljanju poslova...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.