Komandant NATO: Rusi su protiv nezavisnosti Kosova, situacija je krhka

Izvor: Vesti-online.com, 07.Mar.2019, 16:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Komandant NATO: Rusi su protiv nezavisnosti Kosova, situacija je krhka

Komandant združenih NATO snaga za Evropu, američki general Kertis Skaparoti, izjavio je da je bezbednosna situacija na Balkanu veoma "krhka".

Skaparoti je naglasio i da ovaj region predstavlja glavnu metu ruskog "malignog" uticaja.

- Očekuju se pregovori Kosova i Srbije o normalizaciji odnosa i postizanju trajnog rešenja, primenljivog za obe strane. Rusija 'pothranjuje' regionalnu neodrživost u naporima da spreči Balkan u postizanju napretka u evro-atlantskim >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << integracijama - rekao je Skaparoti u obraćanju pred Komitetom za oružane poslove američkog Senata.

Kako prenosi Radio Slobodna Evropa, Skaparoti je istakao da se Rusija protivi nezavisnosti Kosova i da je cilj njene političke, ekonomske i vojne podrške Srbiji zadržavanje uticaja nad Beogradom.

- Nato snage na Kosovu (Kfor) koje čini 3.500 pripadnika vojski NATO članica imaju značajnu ulogu u održavanju bezbednosti i stabilnosti u regionu - dodao je on.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.