Klinton i Olbrajtova u sredu u Prištini

Izvor: RTS, 10.Jun.2019, 09:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Klinton i Olbrajtova u sredu u Prištini

Bivši američki predsednik i šef diplomatije Bil Klinton i Medlin Olbrajt prisustvovaće u sredu 12. juna obeležavanju 20 godina od ulaska NATO trupa na Kosovo, potvrđeno je danas u Prištini.
Bil Klinton i Medlin Olbrajt bili su na čelnim pozicijama američke administracije pre, tokom i posle bombardovanja SR Jugoslavije, čiji je povod bila kriza na Kosovu.

Klinton i Olbrajtova >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << će u Prištini prisustvovati centralnom skupu obeležavanja godišnjice ulaska NATO trupa, a ne isključuje se ni njihovo obraćanje.
Prištinski mediji u najavi posete dva američka zvaničnika, navode da je Bil Klinton bio glavni akter u odluci da se bombarduje bivša Jugoslavija.
Ovo je četvrti put da Bil Klinton posećuje Kosovo od 1999. godine.
U Prištini su nakon sukoba trg i jedna od glavnih ulica dobili naziv Bila Klintona.
Na trgu u naselju Dardanija postavljena je i statua sa njegovim likom.
Obeležavanje godišnjice ulaska NATO vojnika na Kosovo organizuje se pod nazivom "Za našu slobodu".
Pogledaj vesti o: NATO skup,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Klinton i Olbrajt na Kosovu

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 10.Jun.2019

Bivši predsednik SAD Bil Klinton (Bill Clinton) i državna sekretarka u njegovom drugom mandatu Medlin Olbrajt (Madeleine Albright) prisustovaće obeležavanju svečanosti 20. godišnjice od ulaska NATO snaga na Kosovo, saopšteno je iz Organizacionog odbora tog događaja.  Kako je predviđeno, u...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Klinton gost na proslavi na Kosovu 12. juna

Izvor: Danas, 10.Jun.2019

Bivši američki predsednik Bil Klinton dolazi na Kosovo kao počasni gost proslave 20. godišnjice ulaska NATO trupa, prenosi KoSSev i navodi da će Klinton govoriti na ceremoniji koju organizuju kosovske vlasti na trgu "Skenderbeg" u Prištini. Članak Klinton gost na proslavi na Kosovu 12. juna se...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.