Klincevič: SAD i NATO da razmisle, a ne da plaše Tursku sankcijama

Izvor: Vostok.rs, 15.Jul.2019, 11:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Klincevič: SAD i NATO da razmisle, a ne da plaše Tursku sankcijama

Član Odbora Saveta Federacije Rusije za bezbednost Franc Klincevič smatra da bi Sjedinjene Američke Države i NATO, umesto što uvode sankcije Ankari, trebalo da razmisle o razlozima zbog kojih je Turska kupila ruske protivvazdušne raketne sisteme S-400.
„Apsurdno je pretpostavljati da tako iskusan političar kao što je turski predsednik Redžep Tajip Erdogan prilikom donošenja odluke o kupovini S-400 nije hiljadu puta proračunao sve moguće rizike u vezi sa tim, uključujući i, naravno, američke sankcije protiv njegove zemlje. Ipak, odluka je doneta. Dakle, bilo je ozbiljnih razloga, i ekonomskih, i političkih, i vojnih. Upotrebiću citat iz ’Hamleta‘ Vilijema Šekspira: ’Nešto je trulo u državi Danskoj‘. O tome, prema mom mišljenju, pre svega treba da razmisle SAD i NATO, a ne da plaše Tursku sankcijama“, napisao je Klincevič na svojoj stranici na Fejsbuku. Prema rečima senatora, sada „možemo samo da konstatujemo da se radi o ugovoru koji je u interesu obe strane“.
Pogledaj vesti o: NATO

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.