Klark: Milošević u Rambujeu odbacio sporazum identičan Dejtonskom

Izvor: VOA, 10.Jun.2021, 04:12

Klark: Milošević u Rambujeu odbacio sporazum identičan Dejtonskom

Prihvatanje sporazuma u Rambeju tadašnjeg jugoslovenskog rukovodstva verovatno bi dovelo do toga da akcija Severnoatlantske alijanse (NATO) pod nazivom “Saveznička snaga” nikada ne bude sprovedena, izjavio je za Glas Amerike penzionisani general Vesli Klark – bivši glavnokomandujući evropskih snaga NATO-a u vreme intervencije u Saveznoj Republici Jugoslaviji 1999. – okončane 10. juna. Klark u razgovoru za Glas Amerike ocenjuje da je napredak u dijalogu Srbije i Kosova moguć – ukoliko se zanemare pitanja koja ih dele, poput ratnih reparacija i nadoknade materijalne štete.
Pogledaj vesti o: NATO,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na VOA...






Povezane vesti

Klark: Da je Milošević prihvatio Rambuje, NATO ne bi reagovao

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Jun.2021

Da je nekadašnje jugoslovensko rukovodstvo prihvatilo sporazum u Rambujeu verovatno ne bi došlom do toga da akcija NATO pod nazivom "Saveznička snaga" bude sprovedena, izjavio je za Glas Amerike penzionisani general Vesli Klark, glavnokomandujući evropskih snaga NATO u vreme intervencije u SR Jugoslaviji...Klark...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.