Kina protiv daljeg širenja NATO-a

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Feb.2022, 08:02

Kina protiv daljeg širenja NATO-a

Kina smatra da širenje NATO-a ne doprinosi globalnoj bezbednosti i stabilnosti, navedeno je u saopštenju objavljenom danas sajtu kineskog predstavništva u EU.

Ocenjuje se da 30 godina nakon završetka Hladnog rata, NATO nastavlja da proširuje dijapazon operacija, blokovsku politiku i konfrontacije i ističe da to ne doprinosi globalnoj bezbednosti i stabilnosti, prenosi agencija RIA Novosti. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<

Peking takođe smatra da regionalnu bezbednost ne treba obezbeđivati jačanjem ili širenjem vojnih blokova.

„Pozivamo NATO da napusti hladnoratovski mentalitet i ideološke predrasude, da poštuje suverenitet, bezbednost, interese, kao i raznolikost civilizacija, istorije i kulture drugih zemalja“, naglašava se u saopštenju.

Predsednici Kine i Rusije Si Đinping i Vladimir Putin potpisali su 4. februara tokom sastanka u Pekingu zajedničku izjavu u kojoj se izražava protivljenje daljem širenju NATO-a.
Pogledaj vesti o: NATO

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

RT: Kina ponovo istupila protiv širenja NATO-a

Izvor: Vostok.rs, 08.Feb.2022

Kineska misija pri EU objasnila je zašto je podržala poziv Moskve da se obuzda širenje NATO-a. Saopštenje je usledilo kao odgovor generalnom sekretaru vojnog bloka predvođenog SAD-om, Jensu Stoltenbergu, koji je optužio Peking da „uskraćuje suverenim nacijama pravo da donose sopstvene izbore“. „NATO...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.