Kfor se povukao: Situacija u Zvečanu se stabilizovala?

Izvor: B92, 25.Feb.2024, 13:37

Kfor se povukao: Situacija u Zvečanu se stabilizovala?

Kfor je saopštio da više neće biti prisutan kod zgrade opštine Zvečan jer se situacija stabilizovala, ali da će ostati u toj oblasti i redovno patrolirati.

"Situacija u opštini Zvečan se stabilizovala. Kao rezultat, jedinice iz Operativnog rezervnog bataljona Kfora neće više biti prisutne kod zgrade opštine", saopšteno je danas iz misije NATO na Kosovu i Metohiji.

Kfor je u saopštenju precizirao da će, "umesto toga, snage ostati u toj oblasti i vršiti >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << redovne patrole kako bi obezbedile bezbedno okruženje za sve osobe koje žive u oblasti Zvečan".

Dodaje se i da Kfor nastavlja da implementira svoj mandat, baziran na Rezoluciji 1244 Saveta bezbednosti UN, a to je da osigura bezbedno okruženje za sve zajednice na KiM i slobodu kretanja.

"Kfor je treći bezbednosni odgovor, posle kosovske policije i misije Euleksa, sa kojima sarađujemo blisko", dodaje Kfor.

Podsetimo, pripadnici poljskih jedinica Kfora u septembru su stigli u Zvečan, gde su umesto letonskog kontingenta obezbeđivati prostor oko zgrade opštine Zvečan, nakon incidenta koji se dogodio u maju tokom protesta Srba zbog nametanja nelegitimno izabranih albanskih gradonačelnika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: NATO,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Jedinice KFOR napustile zgradu opštine Zvečan

Izvor: Danas, 25.Feb.2024

Jedinice Kfor napustile su zgradu opštine Zvečan uz navode da se situacija stabilizovala, piše danas portal Kossev.

Nastavak na Danas...

Kfor se povukao ispred Opštine Zvečan: Ostajemo u području, sprovodićemo redovne patrole

Izvor: VojvodinaUzivo.rs, 25.Feb.2024

SRBIJA – Kako su iz Kfora naveli za Kosovo onlajn “situacija u opštini Zvečan se stabilizovala” Pripadnici Kfora povukli su se danas ispred zgrade Opštine Zvečan. Kako su iz Kfora naveli za Kosovo onlajn “situacija u opštini Zvečan se stabilizovala, i kao rezultat toga, jedinice iz bataljona...

Nastavak na VojvodinaUzivo.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.