Kfor će nastaviti da ostvaruje svoju misiju na Kosovu

Izvor: B92, 06.Okt.2018, 22:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Kfor će nastaviti da ostvaruje svoju misiju na Kosovu"

Predsedavajući Vojnog komiteta NATO maršal Stjuart Pič izjavio je da će NATO putem Kfora nastaviti da ostvaruje svoju misiju, u interesu KiM i regiona.

"NATO će nastaviti da obezbeđuje mirnu i sigurnu sredinu za sve", rekao je Pič na sastanku sa predsednikom Kosova Hašimom Tačijem.

Kako je saopšteno iz Tačijevog kabineta, tokom susreta razgovaralo se o saradnji Kosova i NATO-a i aktuelnim kretanjima >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na Kosovu koja se odnose na pitanja bezbednosti Kosova ali i regiona.

"NATO i KFOR su imena koja uživaju poverenje svih građana Kosova. To je vaša zasluga", rekao je Tači i zahvalio Piču na velikom doprinosu NATO i KFOR tokom dve decenije delovanja na Kosovu.

Kosovski predsednik je ocenio da su stvoreni svi uslovi da se Bezbednosne snage Kosova transformišu u Vojsku Kosova.

"Transformacija je postepeni proces koji će se odvijati u saradnji sa NATO i našim saveznicima", kazao je Tači i dodao da će transformacijom BSK NATO dobiti sigurnog partnera.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Povezane vesti

NATO će nastaviti da obezbeđuje mir svim građanima KiM

Izvor: Blic, 06.Okt.2018

Predsedavajući Vojnog komiteta NATO-a maršal Stjuart Pič rekao je da će NATO nastaviti da osigurava mir i bezbednost svim građanima na Kosovu i Metohiji.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.