Keri: NATO da razmotri svoju ulogu u sirijskoj krizi

Izvor: Blic, 24.Apr.2013, 00:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Keri: NATO da razmotri svoju ulogu u sirijskoj krizi

Američki državni sekretar Džon Keri rekao je juče u Briselu da NATO treba da razmotri svoju ulogu u sirijskoj krizi, uključujući i način na koji će odgovoriti potencijalnoj pretnji hemijskog naoružanja.

"Treba da nastavimo da razmatramo ulogu NATO u vezi sirijske krize", rekao je Keri na sastanku šefova diplomatija članica Alijanse, prenela je >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << agencija Rojters.

"Treba da, takođe, pažljivo i zajedno razmotrimo spremnost NATO da odgovori u zaštiti svojih pripadnika od sirijske pretnje, uključujući svaku potencijalnu pretnju hemijskog naoružanja", naglasio je Keri.

Izraelski brigadni general Itaj Brun, zadužen za istraživanje u vojnom obaveštajnom odeljenju, upozorio je u Tel Avivu da sirijski predsednik Bašar el Asad koristi hemijsko oružje protiv civila u građanskom ratu u svojoj zemlji.

Izraelski mediji navode da su bila navodno tri napada hemijskim oružjem - kraj Alepa i kraj Damaska u martu, kao i u Homsu lane u decembru.

Pobunjenici i Asadova vlada međusobno se optužuju da koriste hemijsko oružje.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.