Kako izgleda gužva na nebu: NATO, Rusi, F-16, Su-27 VIDEO

Izvor: B92, 21.Jun.2017, 15:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kako izgleda gužva na nebu: NATO, Rusi, F-16, Su-27 VIDEO

Borbeni avion NATO F-16 proleteo je pored aviona u kome se nalazio ruski ministar odbrane Sergej Šojgu iznad Baltičkog mora, Oterao ga ruski vojni mlaznjak.

Ruski Su-27 koji se nalazio u pratnji aviona u kojem je bio Šojgu reagovao je zbog približavanja NATO aviona. Televizijski kanal "Zvezda" je objavio ekskluzivni video-snimak gužve na nebu iznad Baltika. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Prema navodima ruske novinske agencije, avion NATO je pokušao da priđe avionu u kome se nalazio ruski ministar odbrane, iako je on leteo iznad neutralnih voda, preneo je Rojters.

Ruski ministar bio je na putu prema ruskoj enklavi Kalinjingradu gde je trebao da se sastane sa bezbednosnim zvaničnicima.

Ministarstvo odbrane SAD optužilo je Rusiju u utorak da je izvela nebezbedno presretanje sa američkim špijunskim avionom u međunarodnom vazdušnom prostoru iznad Baltika.

Rusija ranije optužila SAD za, kako se čini, isti incident.

Kako je prethodno preneo televizijski kanal "Foks njuz", pozivajući se na američke vojne zvaničnike, lovac ruske avijacije proleteo je na manje od dva metra razdaljine pored američkog vojnog aviona iznad Baltičkog mora.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.