Kad žrtva ćuti – zločinac slavi!

Izvor: KMnovine.com, 18.Avg.2020, 09:30

Kad žrtva ćuti – zločinac slavi!

Ne valja za nas i naše potomke da zločine učinjene nad nama zaboravljamo. Ako stradalnici zaborave sopstveno stradanje, zločinci će ga pretvoriti u „veličanstvene pobede“




Piše: Dragomir Antonić




>> Pročitaj celu vest na sajtu KMnovine.com << Srbi! Nismo krivi! NATO je zločinac! Braćo i sestre, mi Srbi smo žrtve! Ko vam drugačije kaže – laže! Hiljade građana Srbije, naših prijatelja, dece, rođaka umire od raka izazvanog NATO bombama. Niko ne odgovara.

Protrča prva polovina avgusta. Dok udariš dlanom o dlan, prođoše Sveti Ilija, Blaga Marija, Trnova Petka, Sveti Pantelija. Danas, o starozavetnim mučenicima braći Makaveji, kod Srba se zovu Sveti Makivije, počinje Velikogospojinski post. Za ovaj dan važila je poslovica Makivije, kose o čivije, a srpove za repove. U ranija vremena su do današnjeg dana livade bile pokošene, a zatim bi počinjala žetva jare pšenice koja se sejala u proleće. Kao nezaboravak na to doba ostala je poslovica zabeležena u narodnom pamćenju.

SVETI STEFAN VETROVITI Sutrašnji dan, 15. avgust, Srpska pravoslavna crkva je posvetila prenosu moštiju Svetog Stefana, prvog velikomučenika. Srbi praznik zovu Sveti Stevan Vetroviti jer on učini da mornari imaju dobrog vetra za jedra, a mlinari u vetrenjačama. Ovog dana održava se sabor u zaseoku Crkvina u ataru sela Grošnica kod Kragujevca. Na planini Povlen na Kneževom polju, metohu manastira Lelić, danas je Krsna slava.

Nažalost, pored lepih dana za pamćenje ima i ružnih. Na jučerašnji dan, 13. avgusta 2003. godine, Šiptari su iz automatskih pušaka pucali na srpsku decu u selu Goraždevac na Kosovu i Metohiji. Deca su se kupala u reci Bistrici. U zločinačkom, terorističkom napadu ubijeni su: Ivan Jovović (19 godina) i Pantelija Dakić (12 godina). Ranjeni su: Đorđe Ugrenović (20), Bogdan Bukumirović (14), Marko Bogićević (12) i Dragana Srbljak (13). Stradali su samo zato što su Srbi, kao što je 1992, u Republici Srpskoj, zaklan dečak Slobodan Stojanović. Imao je 12 godina. Ubica je bila žena Eljfeta Veseli. Zbog monstruoznoga zločina osuđena je na 8 (i slovima osam) godina zatvora.

SRCE U JUNAKA Ne valja za nas i naše potomke da zločine učinjene nad nama zaboravljamo. Ako stradalnici zaborave sopstveno stradanje, zločinci će ga pretvoriti u „veličanstvene pobede“. Kad žrtva ćuti – zločinac slavi! Srbi, učimo nešto od stradalnog naroda jevrejskog. Oni brane svoje žrtve, proganjaju zločince da se zločini ne bi ponovili. Pamet u glavu, braćo Srbi i sestre Srpkinje. Ne budi lenj! U pitanju je opstanak nas Srba.

U redu je snimati filmove o pevačicama i pevačima. Lakše je scenaristima i rediteljima takav film napraviti, ali da se snimi film o zločinima nad srpskom decom, bez obzira na obilje istražnog materijala, dokaze i sudske presude, mora postojati srce u junaka. Očito kod nas Srba nije samo manjak majstora, od građevinaca do knjigovezaca, već nema majstora ni u Sedmoj umetnosti. Ono, ima jadikovki kako zbog korone nemaju posla, pa prizivaju državnu kasu u pomoć. Kao i obično najglasniji su oni koji su se do februara meseca leta 7528/2020. kleli u „sveto tržište“ i branili državi da se meša u njihov bezgranični umetnički potencijal.

„TAMO NISAM BIO“ Avgustovskih dana čuh i pribeležih narodnu priču. Ona glasi: „Stiže vladika Nikolaj Velimirović, kad mu bi vreme, kod nebeskog Oca. Gospod ga primi s radošću i požele da od njega čuje kako se živi na Zemlji. Sveti vladika Nikolaj reče šta je znao, i predloži Gospodu da odu zajedno na zemlju i pogledaju kako narod živi. Gospod se složi i upita, a gde bi valjalo da odu? Vladika predloži Svetu zemlju, ali Gospod reče da nema potrebe tamo ići, jer tamo su njegovi zastupnici. Nikolaj kaza da odu među Srbe. Gospod odbi jer, kako reče, bio je mnogo puta među Srbima, zna da su pobožni, ali vole da postavljaju razna pitanja na koja ni Njemu nije lako odgovoriti. Vladika tad reče, ajmo Gospode u Rim! Bog se zamisli, pogladi bradu i reče: Vala mogli bismo, jer tamo nikad nisam bio“!

Moram pohvaliti radnike koje s prozora stana gledam kako vredno rade u Dušanovoj ulici. Rade od jutra do mraka, bez obzira je li radni dan ili praznik. Radeći na svakojake prepreke nailaze. Hvala im na umeću i vrednoći.

Molimo se za srpske heroje Radovana Karadžića, Ratka Mladića. Setimo se Milana Martića i njegovog mučeništva. Molimo se za zdravlje Džulijana Asanža. Njegove muke su Tantalove. Muče ga, a samo je istinu obznanio. To NATO ne prašta. Pamtimo zločine i zločince da nam se ne ponove. Pomognimo Arno Gujona. Pomozimo našoj braći i sestrama koji žive na Kosovu i Metohiji. Ne damo svetinje. Čuvajmo Republiku Srpsku. Dogodine u Prizrenu.

14.08.2020.
"Pečat"



PROČITAJTE JOŠ: 
(null)Dragan Tonić iz Skulaneva kod Lipljana, jedan je od srpskih stradalnika sa Kosova i Metohije o čijoj se nesreći do danas nije govorilo. UNOSITI BILO KAKVE IZMENE U TEKST, IZBACIVANjE BILO KOG DELA TEKSTA KAO NI SELEKTIVNA ILI POTPUNA UPOTREBA ČINjENICA NAVEDENIH U TEKSTU U NITI BILO KOJE DRUGE SVRHE.


PROČITAJTE JOŠ: 
(null)Beg Šaćiri, od oca Ismaila, rođen15. jula 1960. u selu Crni Breg, kraj Lipljana. Ima ženu Hamidu (1961.), sa kojom ima sinove: Muhameda (1981.) i Fikreta (1982.); i ćerku: Ksilu (1984.). Za vreme rata na prostoru Kosova i Metohije 1998-1999 komandovao je jedinicom „Fortuna" u okviru 121.


PROČITAJTE JOŠ:  (null)Italijanski i srpski advokati, Tartalja i Aleksić, za "Novosti", o pravosudnoj bici. Uskoro procesi u Vranju, Nišu, Beogradu, Kragujevcu i Novom Sadu.



KM Novinama je potrebna vaša podrška - pročitajte zašto KLIK
Izvor: KM novine    :: © 2014 - 2020 ::    Hvala na interesovanju

Nastavak na KMnovine.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KMnovine.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KMnovine.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.