KFOR nastavlja prisustvo na Kosovu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Nov.2017, 11:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KFOR nastavlja prisustvo na Kosovu

Nastavićemo sa našim prisustvom i delovanjem u okviru KFOR-a na Kosovu, izjavio je danas u Beogradu pomoćnik generalnog sekretara NATO za javnu diplomatiju Tacan Ildem.

On je na 5. konferenciji NATO rekao da je pre dolaska u Beograd razgovarao sa komandantom KFOR-a u Prištini, koji mu je rekao da su oni spremni da "nastave tu priču".

"KFOR nije >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << oročen već je vezan za uslove na terenu", rekao je Ildem.

On je pozdravio napredak Srbije na evropskom putu, pogotovo danas kada, kako je rekao, EU i NATO sarađuju češće nego ranije.

Prema njegovim rečima, svi, pa i Srbija, treba da odlučuju o svom putu i NATO "nikog štapom ne tera" da se uključi u taj vojni savez.

"To je suverena odluka suverene zemlje. Prema tome, mi u potpunosti poštujemo politiku vojne neutralnosti Srbije i uz uzajamno poštovanje i razumevanje mislimo da možemo napredovati i poboljsati naše bliske partnerske odnose", rekao je Ildem.

Kaže da je Zapadni Balkan geografski i strateški važan za NATO, jer oni žele da vide mir i stabilnost u tom delu sveta, a stabilnost Zapadnog Balkana je, smatra, nešto što je "nedovojivo povezan.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

KFOR nastavlja prisustvo na Kosovu

Izvor: Nezavisne Novine, 16.Nov.2017

BEOGRAD - Nastavićemo sa našim prisustvom i djelovanjem u okviru KFOR-a na Kosovu, izjavio je danas u Beogradu pomoćnik generalnog sekretara NATO za javnu diplomatiju Tacan Ildem...On je na 5. konferenciji NATO rekao da je prije dolaska u Beograd razgovarao sa komandantom KFOR-a u Prištini, koji...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.