KFOR: 21 godinu faktor stabilizacije i regionalne bezbednosti

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Jun.2020, 12:39

KFOR: 21 godinu faktor stabilizacije i regionalne bezbednosti

Misija KFOR u saopštenju "povodom obeležavanja 21. godišnjice početka misije na Kosovu pod vođstvom NATO, poručuje da ostaje nepromenjena i dalje ostaje neizostavni faktor stabilizacije za budućnost Kosova i za regionalnu bezbednost".

"Čvrsto verujem da je stabilna situacija iz perspektive bezbednosti neophodan uslov za dijalog i saradnju. KFOR će i dalje davati svoj doprinos premoštavanju situacije ka svetlijoj budućnosti najmlađih generacija Kosova", izjavio >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je general Mikele Risi.

U saopštenju se podseća da su u ranim satima 12. juna 1999. godine kontingenti iz mnogih zemalja ušli su na teritoriju Kosova pod oznakom KFOR-a.

"Od tada je Kosovo ušlo u novi period mira i razvoja takođe zahvaljujući doprinosu KFOR-a sigurnom okruženju i slobodi kretanja za sve građane, bez obzira na njihovu etničku pripadnost", navedeno je u saopštenju KFOR-a.

"Dramatično poboljšanje bezbednosti na terenu dovelo je do progresivnog smanjenja veličine KFOR-a sa 55.000 u 1999. godini na oko 3.500 u sadašnjem trenutku, navodi KFOR uz napomenu da vojnici iz dvadeset i sedam zemalja pod komandom italijanskog generala majora Mikele Risija predstavljaju jaku, verodostojnu i odvraćajuću snagu i sada pokazuju isti duh, posvećenost i entuzijazam svojih prethodnika".
Pogledaj vesti o: NATO,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.