KAKAV ŠOK! Grenel otkrio: Razgovaralo se o povlačenju NATO sa Kosova - u svemu prste ima Amerika (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Jun.2023, 11:16

KAKAV ŠOK! Grenel otkrio: Razgovaralo se o povlačenju NATO sa Kosova - u svemu prste ima Amerika (VIDEO)

Kako je naveo, sada je politika SAD da su glavni Evropljani.

Bivši specijalni izaslanik Sjedinjenih Američkih Država za dijalog Beograda i Prištine Ričard Grenel rekao je da se 2020. godine razgovaralo o povlačenju NATO snaga sa Kosova jer je u to vreme postignut veliki napredak u dijalogu.

- Donald Tramp i njegov tim činili su velike i inovativne poteze da zbliže Kosovo i Srbiju. Imali smo ekonomski sporazum koji su obe strane gurale napred. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Moram da budem iskren, pošto smo napravili veliki napredak 2020. godine, razgovarali smo o potencijalnoj ideji da uklonimo snage NATO-a sa Kosova. Bilo je vreme, nisu imali šta da rade. Dve strane su se dogovorile oko ekonomskog razvoja, otvorile su granice, dogovorile su se oko avio linije Priština-Beograd, Lufhanza je rekla da će obezbedi taj let, mnogo smo napredovali, ali onda je došao Bajdenov tim koji je odlučio da promeni politiku SAD na Balkanu - rekao je Grenel.

“[Jack Smith] has a hatred for Donald Trump.”

Former Acting Director of National Intelligence, @RichardGrenell describes how Jack Smith destroyed negotiations between Kosovo and Serbia under the Trump administration.

Watch LIVE➡ https://t.co/aeKhZCtVbe

Watch more @HumanEvents… pic.twitter.com/pUM9CROhLn

— Real America's Voice (RAV) (@RealAmVoice) June 19, 2023

- Dakle, poslednje tri godine Evropljani su bili glavni i ono što vidimo je haos, nasilje, sukobi i vidimo povećanje prisustva trupa na Kosovu. To su činjenice - rekao je Grenel.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.