Jovanović: Još nema razumevanja kako se Srbija našla u situaciji da se konfrontira sa svetom

Izvor: NoviMagazin.rs, 25.Mar.2019, 17:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jovanović: Još nema razumevanja kako se Srbija našla u situaciji da se konfrontira sa svetom

Lider Liberalno-demokratske partije (LDP) Čedomir Jovanović ocenio je danas da su okupljanja u Nišu i Kragujevcu povodom obeležavanja 20 godina od NATO bombardovanja pokazala da ni posle dve decenije ne postoji razumevanje toga kako se Srbija uopšte našla u situaciji da se konfrontira sa celim svetom.

"Kosovska mitomanija koja je dominirala na državnom obeležavanju tog dana, kao i slična ikonografija u Kragujevcu >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << na skupu Vojnog sindikata, nisu ništa drugo nego zajednička poruka da je i dalje živa i snažna politika koja nas je već jednom odvela u pakao", naveo je Jovanović u pisanoj izjavi.

Jovanović je naveo da nema potrebe da patrijarh srpski Irinej u Nišu govori šta treba da se brani, niti da predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik ;priziva nove ratove svojim neodgovornim porukama.

"S druge strane, predsednik Srbije Aleksandar Vučić koji vodi ovu državu i dalje jednom nogom želi u Evropu, a drugom nogom i dalje stoji na istom onom mestu zbog kojeg smo već jednom platili strašnu cenu stradanja. Nema sreće u nacionalističkom ludilu i laganju samih sebe da ne postoji naša odgovornost za ono što su građani ove zemlje preživeli i čije posledice i danas živimo", naveo je Jovanović, a preneo LDP.

On je kazao da je Srbiji potrebna vlast koja ima snage da reši problem Kosova, da je pomiri sa susedima, da uvede zemlju u Evropsku uniju i NATO.

"Sve ostalo je borba za političke privilegije iza kojih društvo ostaje sve siromašnije i podeljenije, a država luta na marginama savremenog sveta", naveo je Jovanović.

On je kazao da je svet 1999. godine na politiku koja je vođena odgovorio surovim bombardovanjem "i sam gazeći međunarodno pravo i Povelju UN na sličan način kako smo mi to uradili u Srebrenici, koja je bila zaštićena zona UN, zbog čega su stradali civili, žene, deca, stari".

Neverovatna hrabrost policajaca i vojnika, koji su žrtvovali svoje živote da bi branili Srbiju, obavezuje nas da govorimo ne samo o posledicama bombardovanja, već i o uzrocima, koji su nas doveli do rata sa gotovo celim svetom. Posebno je za osudu ćutanje o albanskim žrtvama i stradanju Albanaca, ne samo od bombi NATO-a, već i od, u neuporedivo većoj meri, brojnih zločina raznih paravojnih ili regularnih državnih formacija", naveo je Jovanović.
Pogledaj vesti o: NATO skup,   Kragujevac,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Jovanović: U Nišu dominirala kosovska mitomanija

Izvor: RTS, 25.Mar.2019

Lider Liberalno-demokratske partije (LDP) Čedomir Jovanović ocenio je da su jučerašnje ceremonije obeležavanja 20 godina od početka od NATO bombardovanja pokazale da je i dalje živa i snažna politika koja je Srbiju već jednom "odvela u pakao". ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.