Jeremić: NATO izgubio naše poverenje

Izvor: RTS, 08.Feb.2009, 12:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jeremić: NATO izgubio naše poverenje

NATO izgubio poverenje Beograda zbog formiranja Kosovskih bezbednosnih snaga, izjavio ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić. Bolji odnosi sa Rusijom nego sa SAD.

NATO je izgubio naše poverenje zbog uloge koju je odigrao u stvaranju, obučavanju i formiranju takozvanih Kosovskih bezbednosnih snaga, izjavio je ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić.

"To predstavlja flagrantno kršenje Rezolucije >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << 1244, što je za nas neprihvatljivo", rekao je Jeremić u današnjem intervjuu za "Blic", i dodao da je generalni sekretar NATO-a spreman da razgovara o mogućnosti revizije Kumanovskog sporazuma, iako je tu mogućnost odbacila Evropska unija.

Šef srpske diplomatije konstatovao je da su "u ovom trenutku naši odnosi bliži sa Rusijom, nego sa SAD, jer između nas i Rusije ne postoji nijedno otvoreno pitanje, dok s Vašingtonom imamo neslaganje kada je reč o budućm statusu Kosova i Metohije".

"Srbija ima ustavnu obavezu da brani teritorijalnu celovitost zemlje i nastaviće da to čini svim pravnim, političkim i diplomatskim sredstvima, vodeći računa i o drugim državnim interesima", rekao je Jeremić.

Ministar spoljnih poslova podsetio je da su spoljnopolitički prioriteti zemlje odbrana ustavnog poretka, ubrzanje evrointergacija i poboljšanje odnosa u regionu.

Jeremić je ocenio da je dosadašnja diplomatska aktvnost bila uspešna, jer je relativno mali broj država priznao nezavisno Kosovo i pored velikih pritisaka, a uspeli smo i da to pitanje prebacimo sa političkog na pravni teren i za to dobili podršku većine Sveta u UN.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

NATO je izgubio naše poverenje

Izvor: Blic, 08.Feb.2009

Evropska unija odbacila je mogućnost revizije Kumanovskog sporazuma, ali Vuk Jeremić, ministar inostranih poslova Srbije, kaže u intervjuu za „Blic" da je to bezbednosno pitanje o kojem pregovaraju Srbija i Nato i podseća da je generalni sekretar Natoa saopštio da je Alijansa spremna da razgovara...

Nastavak na Blic...

Jeremić: NATO izgubio naše poverenje

Izvor: 24sata, 08.Feb.2009

NATO je izgubio naše poverenje zbog uloge koju je odigrao u stvaranju, obučavanju i formiranju takozvanih Kosovskih bezbednosnih snaga, izjavio je ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić.

Nastavak na 24sata...

Jeremić: NATO je izgubio povjerenje Srbije

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 08.Feb.2009

NATO je izgubio povjerenje Srbije zbog uloge koju je odigrao u stvaranju, obučavanju i formiranju takozvanih Kosovskih bezbjednosnih snaga (KBS), izjavio je srbijanski ministar spoljnih poslova Vuk Jeremić. On je naglasio da su u ovom trenutku srpski ..

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.