Janjić: NATO neće tek tako podržati vojsku na Kosovu

Izvor: BKTV News, 10.Mar.2017, 11:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Janjić: NATO neće tek tako podržati vojsku na Kosovu

Politički analitičar Dušan Janjić izjavio je da NATO neće tek tako podržati vojsku na Kosovu, ali i da očekuje još dizanja tenzija nakon rezolucije kosovske skupštine kojom se traži oslobađanje bivšeg vođe OVK Ramuša Haradinaja i obustava dijaloga sa Beogradom dok se to ne dogodi.

"Bilo je pitanje kada će se to i dogoditi. Sve je upućeno Briselu, od njih se traži da zahtevaju od Beograda da povuče sve optužbe. Procena je da mi pritiskamo ka Briselu, ali >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << da ne očekujemo baš neki rezultat, jer čekamo da se završe izbori. U svemu ovome, omakla se jedna rečenica - pretnja i suspenzija - to da će oni da suspenduju dijalog", rekao je Janjić za TV Pink.

Šamar Tačiju, EU upozorava: Priština ne drži svoja obećanja, apelujemo na njih sledeće; Nema Vojske Kosova!

Predsednik kosovskog parlamenta Kadri Veselji izjavio je juče da će odluka o vojsci Kosova biti jednoglasno usvojena u skupštini u roku od nekoliko dana, a Janjić smatra da NATO neće tek tako podržati vojsku na Kosovu.

"Nije samo oružana formacija koja broji nekoliko ljudi zapravo vojska. Mislim da NATO ne želi jaku silu , jer je Kfor tamo na Kosovu izvesno vreme i cilj je da tamo i ostane. Sada će oni tek imati razlog da tamo i ostanu", ocenio je Janjić.

On je istakao da očekuje još dizanja tenzija i dodao da niko ne može da izađe tek tako iz procesa dijaloga.

"Svi nešto pipaju u mraku, te tenzije će se dizati dok se neke stavi ne iskristališu i postanu jasnije", naveo je Janjić.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

DUŠAN JANJIĆ: NATO neće podržati tek tako VOJSKU na KOSOVU!

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Mar.2017

Očekuje se još uvek dizanje tenzija..Politički analitičar Dušan Janjić izjavio je da NATO neće tek tako podržati vojsku na Kosovu, ali i da očekuje još dizanja tenzija nakon rezolucije takozvane kosovske skupštine kojom se traži oslobađanje bivšeg vođe OVK Ramuša Haradinaja i obustava...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.