JOŠ JEDNA NATO DRŽAVA ŠALJE TRUPE NA KOSOVO I METOHIJU! Severnoatlantski savet dao odobrenje, slediće primer Velike Britanije

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Okt.2023, 00:27

JOŠ JEDNA NATO DRŽAVA ŠALJE TRUPE NA KOSOVO I METOHIJU! Severnoatlantski savet dao odobrenje, slediće primer Velike Britanije

Trenutno u Kforu služi oko 4.500 vojnika

U okviru Kfora uskoro će se naći još 200 vojnika iz Rumunije, koja će u narednom periodu uputiti pešadijsku četu u mirovnu misiju na Balkanu, saopštilo je rumunsko Ministarstvo nacionalne odbrane, prenosi Kljan Kosova.

- Nakon odobrenja Severnoatlantskog saveta u vezi sa dodatnim snagama za upravljanje trenutnom situacijom na Zapadnom Balkanu, Rumunija će u bliskoj budućnosti rasporediti podjedinicu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u Misiju Kfora na Kosovu. Rumunija je preuzela obavezu, kao saveznik NATO-a i država članica EU, da svojim snagama i vojnim sredstvima doprinese naporima da se održi stabilno bezbednosno okruženje u regionu Zapadnog Balkana - navodi se u saopštenju Ministarstva.

Rumunija trenutno doprinosi operacijama na Zapadnom Balkanu sa skoro 330 vojnika, od čega oko 250 u Bosni i Hercegovini i oko 80 vojnika na Kosovu, u Misiji Kfora. iz 27 zemalja. U nedelju je portparol Alijanse rekao da će oko 200 britanskih vojnika biti raspoređeno na Kosovu kako bi se pojačalo prisustvo NATO-a nakon 24. septembra.

Nemačka je istovremeno stavila do znanja da ne isključuje povećanje doprinosa svojih trupa mirovnoj misiji NATO-a na Kosovu.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Rumunija šalje pojačanje Kforu

Izvor: B92, 04.Okt.2023

Rumunija će poslati jednu četu kao pojačanje snagama Kfora na Kosovu i Metohiji, saopštio je danas rumunski ambasador pri NATO-u Dan Nekulaesku..."Nakon nedavne odluke NATO, Rumunija će poslati dodatni kontingent na nivou čete u Kfor. Naše snage će dodatno doprineti sigurnom i bezbednom okruženju...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.