Izdato naređenje; Pripremite i pošaljite im uništeno NATO oružje

Izvor: B92, 13.Jul.2023, 14:21

Izdato naređenje; Pripremite i pošaljite im uništeno NATO oružje

Moskva -- Rusija planira da izloži NATO opremu koju je uništila u Ukrajini ispred ambasada zapadnih zemalja koje su je isporučile.

Taj plan danas je saopštio predsednik Državne dume Vjačeslav Volodin.

"Predlog da se izgorela oprema postavi pored ambasada onih zemalja koje ga šalju u Ukrajinu je posebno zanimljiv", rekao je Volodin koji je izdao naređenja da se to organizuje, preneo je Rojters.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Ideja podseća na akcije Ukrajine, koja je u Kijevu postavila stalnu izložbu uništene vojne opreme, za koju tvrdi da je ruska.

Ukrajina je takođe poslala izgorele tenkove na turneju po više evropskih gradova, uključujući nemačku prestonicu Berlin.

Čini se da ta ideja nije imala očekivan rezultat, pošto su izložbe završene pre roka, a građani su u više navrata ostavljali cveće na tenkove.

Ruski zvaničnici su više puta kritikovali zapadne zemlje zbog isporuke oružja Ukrajini, tvrdeći da rizikuju produžavanje sukoba i izazivanje dalje eskalacije, navela je agencija.

Ukrajina je tražila oružje u pokušaju da vrati teritoriju koju su ruske snage zauzele posle početka Specijalne vojne operacije u februaru 2022, prenosi Raša tudej Balkan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: NATO

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.