Hrvatska navija za Crnu Goru (za ulazak u NATO)

Izvor: Vesti-online.com, 05.Jun.2015, 15:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hrvatska navija za Crnu Goru (za ulazak u NATO)

Hrvatska ministarka spoljnih i evropskih poslova Vesna Pusić zalaže se da Crna Gora dobije pozivnicu za članstvo u NATO, saopšteno je iz tog Ministarstva.

Pusić, kao i njene kolege iz Bugarske i BiH, zauzeli su takav stav u Budvi na forumu o globalnoj bezbednosti, prenela je agencija Hina.

- Bilo bi vrlo važno da s ovog skupa pošaljemo poruku da je Crna Gora apsolutno spremna za dobijanje pozivnice do kraja >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << ove godine, a da na idućem samitu postane član Alijanse - istakla je Pusić.

Kao zemlja koja je dobila pozivnicu 2008., a godinu dana posle i postala punopravna članica NATO, Hrvatska smatra da je vrlo važno imati stabilno susedstvo i zato podržavamo Crnu Goru na njenom putu i smatramo da treba da postane članica ovog Saveza, rekla je ministarka.

- Ono što je Hrvatska dobila članstvom u EU i u NATO je politička i svaka druga zrelost, a na svakodnevnom nivou to je sigurnost - kazala je Pusić i ukazala  da se NATO promenio od hrvatskog ulaska u članstvo i da bi zato trebalo razgovarati o njegovoj novoj ulozi.

Hrvatska šefica diplomatije govorila je na panelu pod nazivom "Pozicioniranje NATO na globalnoj šahovskoj ploči", na kojem su učestvovali i njene kolege iz Albanije Ditmir Bushati, Igor Crnadak iz BiH, Daniel Mitov iz Bugarske i domaćin Igor Lukšić.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Hrvatska podržava učlanjenje Crne Gore u NATO

Izvor: Blic, 05.Jun.2015

Hrvatska ministarka spoljnih i evropskih poslova Vesna Pusić zalaže se da Crna Gora dobije pozivnicu za članstvo u NATO, saopšteno je iz tog Ministarstva...Pusić, kao i njene kolege iz Bugarske i BiH, zauzeli su takav stav u Budvi na forumu o globalnoj bezbednosti, prenela je agencija Hina..."Bilo...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.