Izvor: NoviMagazin.rs, 18.Jul.2019, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Haradinaj zatražio podršku NATO-a za dalji razvoj i usavršavanje BSK

Premijer Kosova Ramuš Haradinaj zatražio je danas od vrhovnog komandanta savezničkih snaga NATO u Evropi generala Toda Voltersa podršku za dalji razvoj i usavršavanje Beznednosnih snaga Kosova (BSK).

Kako je saopšteno iz kabineta, tokom susreta se razgovaralo o ukupnom razvoju i bezbednosnoj situaciji na Kosovu, regionu i šire.

Haradinaj je informisao Voltersa o dostignućima kosovskih institucija u svim oblastima, posebno u sektoru bezbednosti, naglašavajući >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << prozapadnu i evroatlantsku orijentaciju Kosova.

On je zahvalio generalu Voltersu i NATO-u na podršci Kosovu u svim procesima i njihovoj misiji u stvaranju i jačanju mira i bezbednosti.

"Kosovo je u istom redu sa vojskama slobode i mir. Multietnička i profesionalna BSK napreduje prema standardima NATO-a kao činilac pružanja sigurnosti u zemlji i regionu", rekao je Haradinaj.

Naglasio je da Kosovo teži članstvu u NATO-u i spremno je da doprinese miru tamo gde to traže SAD i NATO.

Vrhovni komandant NATO snaga u Evropi se danas susreo i sa ministrom odbrane Kosova Rustemom Berišom i komandantom BSK generalom Rahmanom Ramom.
Pogledaj vesti o: NATO

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.