Haradinaj: Spremni smo da služimo NATO I Kforu

Izvor: Večernje novosti, 01.Nov.2018, 15:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Haradinaj: Spremni smo da služimo NATO I Kforu

Premijer privremenih institucija u Prištini, Ramuš Haradinaj, izjavio je u četvrtak da nove kosovske bezbednosne snage neće zameniti ni Kfor ni NATO na Kosovu, ali je izrazio spremnost da im Priština bude u službi Premijer privremenih institucija u Prištini, Ramuš Haradinaj, izjavio je u četvrtak da nove kosovske bezbednosne snage neće zameniti ni Kfor ni >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << NATO na Kosovu, ali je izrazio spremnost da im Priština bude u službi, prenela je prištinska "Gazeta Ekspres".Haradinaj je to rekao na 9. konferenciji "KBS i partneri", koju je organizovalo Ministarstvo za bezbednosne snage Kosova."KBS nemeniti Kfor, Kfor je dobrodošao u našoj zemlji, KBS neće zameniti NATO, prisustvo NATO-a je uvek dobrodošlo u našoj zemlji i želimo da im se priključimo, želimo da vam služimo", rekao je Haradinaj.On je rekao da očekuje "dug i težak" proces do prelaska KBS-a u vojsku, te da da je to "demokratski i postepen proces" i da nema sumnje da će transformacija KBS biti izvedena profesionalno i bez nasilja koje je, dodao je, neprihvatljivo.Pročitajte još - MONSTRUOZNO PRIZNANjE HARADINAJA: Žao mi je što nisam ubio onoliko Srba koliko sam hteo! Tokom transformacije KBS je, rekao je Haradinaj, spremna da zajedno sa snagama NATO služi bilo gde u svetu."Kad god kažete, spremni smo da sarađujemo, Kosovo je spremno. S obzirom na tu spremnost na Kosovu, mogu da potvrdim da vaša podrška profesionalizmu i dobroj praksi doprinosi ovoj važnoj instituciji na Kosovu", rekao je Haradinaj. Spremni smo, kazao je, da postanemo član Interpola, ali i NATO-a. Svestan je, kazao je Haradinaj, da je to dug proces, pa je kaže priliku iskoristio da zemljama NATO poruči da je Kosovo deo njihovog tima.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Haradinaj: Nastavićemo da nudimo Srbima članstvo u KBS

Izvor: B92, 01.Nov.2018

Ramuš Haradinaj najavio je da će oni nastaviti da nude mogućnost predstavnicima Srba sa Kosova da uđu u sastav Kosovskih bezbednosnih snaga...Premijer privremenih institucija u Prištini govoreći na 9. konferenciji "KBS i partneri", rekao je da će i nakon transformacije bezbedosne snage biti multietničke...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.