HRVATI PROTIV RUSA: Vežbaju kako da ih pobede u ratu

Izvor: Telegraf.rs, 19.Jun.2017, 11:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

HRVATI PROTIV RUSA: Vežbaju kako da ih pobede u ratu

NATO je izveo vojne vežbe na poljsko-litvanskoj granici tokom kojih je realizovan scenario po kojem bi Rusija mogla da pokuša da odseče Baltik od Severnoatlantske alijanse, rekao je komandant američkih snaga u Evropi, general-potpukovnik Ben Hodžis.

Prema Hodžisovim rečima, napad ne mora sigurno da se desi, ali je istakao da je moguća situacija pri kojoj će "tri saveznika na severu biti potencijalno izolovana od Alijanse", >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << prenosi RT.

Na pomenutim vojnim vežbama učestvovalo je više od 1.500 ljudi, među kojima su i pripadnici vojske Hrvatske, SAD, Velike Britanije, Litvanije i Poljske.

Zamenik komandanta američke vojske u Evropi general-major Džon Gronski izjavio je da vojnici treba da „treniraju na teritoriji koju će možda morati da štite“.

Poslednjih godina NATO koncentriše oružane snage u blizini ruskih granica pravdajući taj potez potencijalnom agresijom sa njene strane. Moskva je više puta govorila o apsurdnosti i neosnovanosti tvrdnji o vojnoj pretnji baltičkim državama i izjavljivala da Rusija nikad neće napasti bilo koju državu Alijanse.

(Telegraf.rs)


Pogledaj vesti o: Litvanija

Nastavak na Telegraf.rs...






Povezane vesti

NATO u Litvaniji održao vežbe „odbrane“ od Rusije

Izvor: RuskaRec.ru, 19.Jun.2017

Američke i britanske trupe u nedelju su učestvovale u manevrima Severnoatlantske alijanse na granici između Poljske i Litvanije, prenosi agencija Reuters.. Na manevrima u takozvanom Suvalkskom koridoru učestvovalo je 1500 vojnika među kojima su bili i pripadnici poljskih, litvanskih i hrvatskih...

Nastavak na RuskaRec.ru...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.