HRVATI PROTIV RUSA: Vežbaju kako da ih pobede u ratu

Na vojnim vežbama na poljsko-litvanskoj granici učestvovalo je više od 1.500 ljudi, među kojima su i pripadnici vojske Hrvatske, SAD, Velike Britanije, Litvanije i Poljske

  • 33

NATO je izveo vojne vežbe na poljsko-litvanskoj granici tokom kojih je realizovan scenario po kojem bi Rusija mogla da pokuša da odseče Baltik od Severnoatlantske alijanse, rekao je komandant američkih snaga u Evropi, general-potpukovnik Ben Hodžis.

Bombardovanje Srbije ko napad na Nagasaki: NATO general otkriva zašto su nas bombardovali 1999. godine!

Prema Hodžisovim rečima, napad ne mora sigurno da se desi, ali je istakao da je moguća situacija pri kojoj će "tri saveznika na severu biti potencijalno izolovana od Alijanse", prenosi RT.

Na pomenutim vojnim vežbama učestvovalo je više od 1.500 ljudi, među kojima su i pripadnici vojske Hrvatske, SAD, Velike Britanije, Litvanije i Poljske.

Zamenik komandanta američke vojske u Evropi general-major Džon Gronski izjavio je da vojnici treba da „treniraju na teritoriji koju će možda morati da štite“.

Poslednjih godina NATO koncentriše oružane snage u blizini ruskih granica pravdajući taj potez potencijalnom agresijom sa njene strane. Moskva je više puta govorila o apsurdnosti i neosnovanosti tvrdnji o vojnoj pretnji baltičkim državama i izjavljivala da Rusija nikad neće napasti bilo koju državu Alijanse.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Đomla

    19. jun 2017 | 11:54

    Tamo su bili i 1942.

  • Ečeverija-brat od strica MOMOV!

    19. jun 2017 | 12:16

    Isto bi prošli kao u drugo svjetskom ratu!

  • livia

    20. jun 2017 | 10:42

    Hahaha pročitala naslov teksta i drugi put, joooj mukice, stvarno misle da će ih NATO štititi kad ih ubace u prve borbene redove..i,opet će kukati Srbima da ih prime na pobedničku stranu!!! Ovo više nije ni smešno..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA